DLP 1920 x 427 px

Mickey Mouse viert z’n 90ste verjaardag op het Zandsculpturenfestival op het Groot Strand van Oostende elke dag vanaf 23 juni 2018.

Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand met de meest geliefde figuren van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel in de hoofdrollen.

Ontdek deze uitzonderlijk tentoonstelling vol emoties en avontuur, en beleef de magie van de 90ste verjaardag van Mickey Mouse op het Groot Strand van Oostende, vanaf zaterdag 23 juni 2018.

Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende.

De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Reken op één uur voor uw bezoek.

Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort.

Deze zomer met de nieuwste Disney, Pixar, Marvel en Star Wars figuren in de hoofdrollen, en alle gekende Disney klassiekers.

Elke dag vanaf 23 juni tot en met 9 september 2018.

Het Zandsculpturenfestival vindt plaats op het Groot Strand van Oostende en opent zijn poorten voor het publiek elke dag vanaf zaterdag 23 juni 2018 tot en met zondag 9 september 2018, doorlopend van 10 tot 19 u.

 • Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk.
 • Het festival is gelegen op het Groot Strand van Oostende.
 • Het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 km.
 • Reken op minimum één uur voor uw bezoek.
 • Honden aan de leiband zijn toegelaten.
 • Het nemen van foto en video voor privégebruik is toegelaten.
 • Het festivalterrein bedraagt 10.000 m².

Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival, u hoeft niet te reserveren :

 • Ticket Volwassene: € 12,00
 • Ticket Student (op vertoon van de studentenkaart): € 10,00
 • Ticket Senior ouder dan 65 jaar (op vertoon van identiteitskaart): € 10,00
 • Ticket Persoon met een beperking (op vertoon van de invaliditeitskaart): € 10,00
 • Ticket Kind 4 – 11 jaar: € 8,00
 • Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang

Het groepstarief geldt vanaf 10 betalende personen :

 • Ticket Volwassene: € 10,00
 • Ticket Student (op vertoon van de studentenkaart): € 8,00
 • Ticket Senior ouder dan 65 jaar (op vertoon van identiteitskaart): € 8,00
 • Ticket Persoon met een beperking (op vertoon van de invaliditeitskaart): € 8,00
 • Ticket Kind 4 – 11 jaar: € 6,00
 • Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang
Oostende 300

Inwoners van Oostende genieten 50 % korting!

Alle inwoners van Oostende, en de eigenaars van een tweedeverblijf in Oostende, genieten 50 % korting p.p. op de geafficheerde tarieven bij aankoop van een ticket aan de kassa van het festival, op vertoon van de identiteitskaart of een geldige 2e verblijverspas. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode en niet cumuleerbaar met groepstarieven, andere kortingen of promoties. Geldig tot en met zondag 9 september 2018.

DLP 300

Abonnees van Disneyland® Paris genieten 50 % korting!

Op vertoon van een geldig Disneyland Paris jaarpaspoort of Club d’Actionnaires d’ Euro Disney S.C.A. kaart aan de kassa van het festival geniet u 50 % korting p.p. op de kassatarieven. Medewerkers van Disneyland Paris en The Walt Disney Company genieten eveneens 50 % p.p. korting op vertoon van hun personeelsbadge aan de kassa van het festival. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode en niet cumuleerbaar met groepstarieven, andere kortingen of promoties. Geldig tot en met zondag 9 september 2018.

Klasse 300

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je Lerarenkaart!

Op vertoon van je persoonlijke en geldige Lerarenkaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met groepstarieven, andere kortingen of promoties. INFO.

fortis 300

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je BNP Paribas Fortiskaart!

Op vertoon van je persoonlijke BNP Paribas Fortis bankkaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties. Geldig tot en met zondag 9 september 2018.

Gezinsbond 300 1

Alle leden van Gezinsbond genieten 2 euro korting per persoon!

Op vertoon van je persoonlijke Gezinsbondkaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor alle gezinsleden. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties. LINK

Fun 300 1

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je Funkaart!

Op vertoon van je persoonlijke Funkaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties. LINK

logo_pluspas_small

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je Pluspas!

Op vertoon van je persoonlijke Pluspas en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties. LINK

logo FED

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je FED+ kaart!

Op vertoon van je persoonlijke FED+ kaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties. LINK

Delhaize 300

Geniet tot 10 euro korting op vertoon van je Delhaize Plus kaart!

Op vertoon van je persoonlijke Delhaize Plus kaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties.

ENTREEBEzwart

Geniet 2 euro korting op vertoon van je ENTREEpas!

Op vertoon van je persoonlijke ENTREEpas en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting. Deze korting is enkel geldig voor de houder van de kaart. U betaalt slecht 10 euro i.p.v. 12 euro voor uw ticket. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties.

VAB_Label_RGB

Geniet 2 euro korting op vertoon van je ENTREEpas!

Op vertoon van je persoonlijke VAB-kaart en je identiteitskaart aan de kassa van het festival geniet u 2 euro korting p.p. Deze korting is geldig voor maximaal 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin. Het voordeeltarief is geldig de ganse festivalperiode tot en met zondag 9 september 2018 en niet cumuleerbaar met de groepstarieven, andere kortingen of promoties.

Adres & route :

Het Zandsculpturenfestival bevindt zich op het Groot Strand van Oostende, ter hoogte van het Zeeheldenplein, tussen het station en het Casino.

GPS adres: Zeeheldenplein, 8400 Oostende

nmbs

NMBS B-Dagtrip

Het Zandsculptuurfestival ligt op wandelafstand (1 km.) van het station van Oostende. Gezien de ligging is het ideaal reizen met de trein.

De B-Dagtrip is te koop in elk Belgisch station, online of aan de automaten. De prijs hangt af van het station van vertrek.

Bereken prijs:

Kusttram

De Kusttram Pluskaart

De Kusttram brengt je de hele dag door tot aan het Zandsculpturenfestival. Met vertrek vanuit elke badplaats tussen Knokke en De Panne, vlot en voordelig met zicht op zee.

De Kusttram+ is te koop aan elke tramhalte.

Info over Kusttram Zandsculpturen hier

Vinci Parking Mijnplein, Oostende

Vinci Parking Visserskaai, Oostende

Parking Kursaal, Monacoplein Oostende

Perscentrum

Voor meer informatie of om tijdens de bouw aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met het perscentrum:

 • tel. +32 50 684 584
 • email: info@sculpture.be

Fotomateriaal (print en digitaal) van zandsculpturen voor journalistieke doeleinden zijn rechtenvrij verkrijgbaar.

De officiële openingsavond van het festival vindt plaats op vrijdag 22 juni 2018 om 19u30.

De laatste bezoekersdag voor het grote publiek is zondag 9 september 2018.

Contact

Het Zandsculpturenfestival Disney Sand Magic is een organisatie en realisatie van Sand & Ice Events Brugge, Belgium, met de medewerking van The Walt Disney Company en Stad Oostende:

Stuur ons een bericht:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mailadres (verplicht)

Bericht: